Over de Podcast

Ik heb ook een podcast rond fotografie. Die podcast afleveringen zijn te vinden via iTunes of je favoriete podcast app door te zoeken naar “Hans over Fotografie”. Voor 2019 ben ik aan seizoen 2 begonnen (S02) en heb ik mezelf voorgenomen maar liefst 100 afleveringen te maken. Het eerste seizoen (S01) was maar half zolang doordat ik halfweg het jaar pas gestart ben. Voor volgende seizoenen ga ik het vooral rusitger aan doen. Verwacht dan 1 tot 2 afleveringen per week.

Ondertussen zijn we een jaar verder en merkte ik al snel dat 100 afleveringen op een jaar wel haalbaar maar helemaal niet leuk is. Vooral de noodzaak een nieuwe aflevering op tijd rond te hebben neemt het leuke en spontane van het maken van een podcast weg. Dus ik heb die uitdaging al snel gelaten voor wat het is en in de plaats daarvan ben ik spontaan gaan opnemen en publiceren volgens tijd en goesting.

Een groot voordeel van het anchor platform wat ik nu gebruik is dat de afleveringen gratis online blijven staan. Bij de voorgaande opties was er altijd een beperking in opslag waardoor ik of meer moest betalen of oudere afleveringen moest verwijderen om nieuwe online te kunnen zetten. Als je deze podcast wilt beluisteren kun je nu dus, dankzij het gratis anchor platform, gewoon bij de eerste aflevering beginnen: