Over Mij

Deze website heb ik aanvankelijk aangemaakt ter ondersteuning van mijn YouTube kanaal rond fotografie en leren fotograferen. Waar nodig voorzie ik gemaakte video’s hier van extra informatie. Ondertussen ga ik vaker en vaker omgekeerd te werk waarbij ik eerst iets neerpen hier en er vervolgens ook een video rond maak.

Ik heb ondertussen ook een podcast rond fotografie. Die podcast afleveringen zijn te vinden via iTunes of je favoriete podcast app door te zoeken naar “Hans over Fotografie”. Voor 2019 ben ik aan seizoen 2 begonnen (S02) en heb ik mezelf voorgenomen maar liefst 100 afleveringen te maken. Het eerste seizoen (S01) was maar half zolang doordat ik halfweg het jaar pas gestart ben. Voor volgende seizoenen ga ik het vooral rusitger aan doen. Verwacht dan 1 tot 2 afleveringen per week.

Voor foto’s zelf heb ik lang via Flickr gedeeld, toen dat platform nog gratis was. Dat was lang de enige manier om foto’s in originele grootte en met alle EXIF informatie online te zetten. Maar goed gratis is het niet meer. Nu kun je mijn foto’s vooral vinden via¬†Instagram. Op Instagram heb ik mijn persoonlijke account, een account specifiek voor straatfotografie. Die laatste probeer ik bij te houden, de eerste krijgt geregeld updates al zijn die dan weer niet fotografie specifiek.

Ondertussen experimenteer ik ook met andere content op deze pagina’s. Denk aan informatie rond motorfietsen, retro games, sport en alles wat me maar kan bezighouden. Dat is eigenlijk begonnen in Maart 2020 toen Europa in de ban was van een virus (mogelijks nog altijd, afhankelijk van de evolutie en wanneer je dit leest).