Hoe ik minder met FujiFilm X-H1 en alsmaar meer met iPhone 11 film

Met mijn iPhone 8 filmde ik al redelijk veel maar om gestabiliseerd goed beeld te krijgen (tot 4K zelfs) moest je wel altijd gebruik maken van de camera achteraan de telefoon. Met de komst van de iPhone 11 is ook de voorste camera, de selfie camera gestabiliseerd en in staat tot 4K te filmen. Dat maakt dat ik bijna nooit meer de X-H1 boven haal om iets te filmen.

Je ziet natuurlijk nog wel verschil tussen filmen met de selfie camera en de achterste camera op de telefoon. Het zit hem zoals gewoonlijk in de details. Zoals dynamisch bereik, resolutie, dichtste focus afstand enz. Om maar een paar punten te noemen waarvoor je nog best altijd de achterste camera kunt gebruiken.

De X-H1 heeft natuurlijk ook nog altijd tal van voordelen. Het is zeker niet zo dat ik deze nooit meer gebruik. Maar wel minder en minder. Nog meer dynamisch bereik, gewoon beter beeld, minder scherptediepte, andere lenzen, … Noem maar op. Nu ja waarom dergelijke camera nog altijd wel beter resultaat geeft dan een iPhone moet ik niet uitleggen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s