Disk Drill data recovery app werkt goed (gelukkig maar)

Het overkomt de beste. Ik was een aantal foto’s kwijt. Ik had deze op een kaartje staan samen met een deel oudere foto’s. En toen ik die importeerde in lightroom zag ik wel een foutmelding over niet geïmporteerde bestanden maar die klikte ik weg en ik zag gewoon in lightroom (een deel bleek achteraf) foto’s staan.

Vervolgens formatteerde ik het kaartje en deed ik verder met wat ik bezig was. Maar toen ik later op die foto’s terug kwam kon ik de laatste niet vinden. En toen besefte ik dat ik natuurlijk wel beter op die foutmelding had moeten letten.

Bleek trouwens ook dat lightroom de bestanden niet kon importeren omdat deze niet up to date was en daardoor de RAW files van de recente camera niet kon uitlezen. Snel (voor zover dat snel kan) een update binnen genomen en dan op zoek naar hoe ik die foto’s terug kon toveren.

Zolang je er niets overheen schrijft is de kans groot dat je data terug kunt halen. Dat is trouwens ook hoe ze “veilig wissen”. Dan zal de computer de schijf formatteren maar daarnaast ook verschillende keren overschrijven met random data. Hoe vaker en hoe meer willekeur, hoe moeilijker, en uiteindelijk onmogelijk, het zal zijn om die data terug te halen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s